🇪🇺🗳 EUROVOĽBY: PRÁVO VOLIŤ NA ÚZEMÍ SR MAJÚ AJ OBČANIA INÝCH ŠTÁTOV EÚ S TRVALÝM POBYTOM NA SLOVENSKU 🇪🇺🗳 REGISTRATION OF A CI…

🇪🇺🗳 EUROVOĽBY: PRÁVO VOLIŤ NA ÚZEMÍ SR MAJÚ AJ OBČANIA INÝCH ŠTÁTOV EÚ S TRVALÝM POBYTOM NA SLOVENSKU

🇪🇺🗳 REGISTRATION OF A CITIZEN OF OTHER MEMBER STATE OF THE EUROPEAN UNION IN THE LIST OF VOTERS

❗❗🗓 Podmienkou účasti občanov iných štátov EÚ na voľbách 8. júna je zápis do zoznamu voličov, termín uplynie v pondelok 29. apríla.

📌 Požiadať o zápis do zoznamu voličov je potrebné obec trvalého pobytu v SR. Spolu so žiadosťou volič predkladá aj vyhlásenie.

ℹ Vzor žiadosti a vyhlásenia je dostupný v SK a EN jazyku na webe MV SR:
➡ https://www.minv.sk/?ep24-info1sk
➡ https://www.minv.sk/?ep24-info1en.

📌 Voliči z iných štátov EÚ, ktorí už boli v obci trvalého pobytu na Slovensku zapísaní do zoznamu voličov v predchádzajúcich voľbách do EP, nemusia svoju žiadosť opakovať. Novú žiadosť podávajú len v prípade, že odvtedy zmenili adresu trvalého pobytu. Voliť možno len v jednom členskom štáte.

ℹ Viac: https://www.minv.sk/?tlacove-spravy&sprava=obcania-inych-statov-eu-mozu-poziadat-o-zapis-do-zoznamu-volicov-do-29-aprila
———————-
🇪🇺 🗳 RIGHT TO VOTE

📌 The citizen of other Member State of the European Union permanently residing in the territory of the Slovak Republic and reaching the age of 18 no later than on the date of elections has also the right to vote in the elections to the European Parliament in the territory of the Slovak Republic.

📌 It is possible to vote only in one Member State of the European Union in the same elections to the European Parliament.

🇪🇺🗳 REGISTRATION OF A CITIZEN OF OTHER MEMBER STATE OF THE EUROPEAN UNION IN THE LIST OF VOTERS

📌 The citizen of other Member State of the European Union permanently residing in the territory of the Slovak Republic is registered in the list of voters by the municipality, in which the citizen of other Member State of the European Union permanently resides, based on their application and declaration: https://www.minv.sk/?ep24-info1en

📌 The application along with the declaration must be submitted no later than on 29 April 2024 otherwise the right to be registered in the list of voters will cease to exist.

#EuroVoľby2024
Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR
Európsky parlament – Kancelária na Slovensku
Stále zastúpenie SR pri EÚ v Bruseli
Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku

Autor správy, foto a správu publikoval Ministerstvo vnútra SR on Facebook Zdroj Read More

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Generated by Feedzy