🔴 SKVELÁ SPRÁVA: Európska komisia schválila 🇸🇰 našu prvú modifikáciu Strategického plánu Spoločnej poľnohospodárskej politiky, k…

🔴 SKVELÁ SPRÁVA: Európska komisia schválila 🇸🇰 našu prvú modifikáciu Strategického plánu Spoločnej poľnohospodárskej politiky, ktorá určuje podmienky čerpania podpôr pre poľnohospodárov.

Okrem zmeny definície aktívneho poľnohospodára sú súčasťou schválenej modifikácie aj ďalšie návrhy, ktoré vyplynuli z aplikačnej praxe. Ide o návrhy v rámci 🟢 noriem dobrého poľnohospodárskeho a environmentálneho stavu (GAEC), 🟢 ekoschém, 🟢 agrolesníckych systémov a 🟢 sektorových intervencií.

Richard Takáč – minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka inicioval počas zasadnutia Rady ministrov pôdohospodárstva v Bruseli stretnutie s eurokomisárom pre pôdohospodárstvo Januszom Wojciechowskim, na ktorom ho požiadal o čo najrýchlejšie odsúhlasenie prvej modifikácie, a nie až na záver kalendárneho roka.

🗨 „Je to mimoriadne dôležitá a dobrá správa pre #Slovensko a slovenských poľnohospodárov. Som rád, že poľský eurokomisár Wojciechowski prijal moje návrhy a modifikácia bola schválená už k 30. novembru 2023. Zmeny majú za cieľ zefektívnenie procesov a schém pre poľnohospodárov. Po schválení prvej modifikácie začneme prípravu na procesovanie druhej modifikácie,“ doplnil minister.

#pomocpolnohospodarom #sebestacneslovensko

Autor správy, foto a správu publikoval Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR on Facebook Zdroj Read More

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Generated by Feedzy