📢 POVEDZME SI PRAVDU O TOM, PREČO KREMEĽ VŠADE VIDÍ BIOCHEMICKÉ LABORATÓRIÁ 📌 V súvislosti s bojmi pri ukrajinskom Bachmute sa…

📢 POVEDZME SI PRAVDU O TOM, PREČO KREMEĽ VŠADE VIDÍ BIOCHEMICKÉ LABORATÓRIÁ

📌 V súvislosti s bojmi pri ukrajinskom Bachmute sa opäť začali šíriť staronové dezinformácie o supertajných ukrajinských biochemických laboratóriách. Ešte v marci 2022 dezinformátori napríklad tvrdili, že ruská armáda zničila na Ukrajine americké biologické laboratóriá, v ktorých chceli Ukrajinci s pomocou USA vytvoriť bioagentov schopných selektívne infikovať etnické skupiny, najmä Slovanov.

📢 ROZPRÁVKA O TEMNÝCH JASKYNIACH A ZLÝCH LABÁKOCH

📌 Existenciu laboratórií s cieľom šírenia infekčných ochorení odmietla aj Bezpečnostná rada Organizácie spojených národov, Kremeľ totiž nebol schopný dodať dôkazy. Opakovane prichádza s týmito tvrdeniami a používa ich ako kľúčovú súčasť informačnej vojny po napadnutí Ukrajiny.

📌 Kyjev má, podobne ako iné krajiny, na svojom území laboratóriá, ktoré majú skúmať účinky rôznych patogénov a chorôb, a to vrátane choroby Covid-19. V minulosti výskum podporovali Spojené štáty, Európska únia alebo WHO. Je však samozrejme nezmysel, že by tu Ukrajina hromadne vyvíjala biologické zbrane.

📢 OBRANA STRATEGICKÉHO BODU

📌 Jedným z argumentov prokremeľských hlasných trúb o tvrdých bojoch pri Bachmute je, že mesto chráni laboratórne tajomstvá Ukrajiny. V skutočnosti však ide o strategický bod: systém soľných jaskýň v Soledare by umožnil ruskej armáde ohrozovať zásobovanie Bachmutu. Podľa analýz si okrem iného Rusko zvolilo tento bod, aby dosiahlo po vlne zlyhaní aspoň nejaký vojenský úspech a pre túto malú propagandistickú trofej je ochotné obetovať životy svojich vojakov.

📢 RUSKÉ ZÁSTERKY UŽ PREKUKNE AJ DIEŤA

📌 Dohovor o biologických zbraniach, ktorý zakazuje vývoj a používanie biologických a chemických zbraní, existuje od roku 1975. Ratifikoval ho aj Sovietsky zväz, podľa niektorých odborníkov však pokračoval v rozširovaní svojho arzenálu. Skúsenosti z dávnejšej minulosti dokazujú, že Moskva tému biologických zbraní zneužíva vo chvíľach, keď sama čelí podozreniu z používania týchto látok.

📌 Podobnú kampaň Rusi nasadili počas občianskej vojny v Sýrii, pri ktorej Moskva podporovala prezidenta Bašára al-Asada. Podľa Organizácie pre zákaz chemických zbraní (OPCW) boli chemické zbrane v Sýrii použité najmenej v sedemnástich prípadoch.

📌 Rusko bolo v minulých rokoch tiež viackrát obvinené z použitia nervových látok proti politickým odporcom – bývalému rozviedčikovi Sergejovi Skripalovi v Salisbury v roku 2018 a opozičnému politikovi Alexejovi Navalnému v roku 2020.

#detektorlži

Autor správy, foto a správu publikoval Úrad vlády Slovenskej republiky on Facebook Zdroj Read More

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Generated by Feedzy